Het ontstaan

De letter G: De centrale basis voor het logo wordt gevormd door de letter "g". Uitgangspunt voor deze "g" zijn de grenzen van de geografische vorm van de wijk Geenhoven.

Door de harde en hoekige lijnen van de geografische vorm af te ronden zijn er twee ovale vormen boven elkaar ontstaan. Het kleine verbindingsstuk tussen de ovalen zorgen ervoor dat er een basis ontstaat die de vorm van de letter "g" heeft.

Binnen de klassieke typografie kent een dergelijk "g" rechts aan de bovenste ronding een kleine uitstulping, die schreef genoemd wordt.

In het logo zit dit schreefje echter aan de linkerkant. Hiervoor is gekozen om het noordelijke deel van de Pastoor Heerkensdreef in het logo te betrekken. Dit maakt meteen de "g" met een typografisch knipoogje af en is daarmee specifiek toegepast voor de Wijkcommissie Geenhoven.

De drie gekleurde bollen: In de aanloop naar het ontwerp is een schetsvoorbeeld aangeleverd van 3 mensfiguren die van bovenaf gezien, door handen aan elkaar verbonden zijn. Deze 3 mensfiguren zijn in het logo geabstraheerd tot 3 bollen. Er is voor gekozen om deze 3 bollen ieder een eigen kleur te geven. De kleuren waarvoor gekozen is, zijn de 3 primaire kleuren. Met de primaire kleuren is het mogelijk om alle combinaties in het kleurenspectrum te genereren. Dit staat voor de diversiteit van de mensen in de wijk Geenhoven. De 3 gekleurde bollen zijn niet aan elkaar verbonden. Hiervoor is gekozen om de openheid en toegankelijkheid van de wijk en haar commissie weer te geven. Door iedere bol een high-light en een schaduw te geven wordt er een zekere diepte gecreëerd.

Deze diepte wordt nog eens versterkt door de 3 bollen ieder een verschillend formaat te geven.

De gekleurde lijnen die de bollen bijna aan elkaar verbinden zorgen voor dynamiek en enig perspectief in het totale logo.

De tekst:De "g" in het logo heeft een grijze kleur gekregen. Voor deze kleur is gekozen om het logo visueel in balans te houden. Om dezelfde reden in de overige tekst in zwart uitgevoerd. Voor de tekst is gekozen voor het lettertype Candara. Dit is een lettertype dat neigt naar een klassieke schreefloze letter. Door te kiezen voor een schreefloze letter ontstaat een rustig beeld. De subtiele verschillen in de lijndiktes in dit lettertype zorgen voor een speels beeld, hierdoor wordt het logo niet te statisch. Dit is ook de reden waarom niet gekozen is voor een strakke, moderne letter.

De beeldelementen in combinatie met de tekst vormen samen een modern en speels logo dat zich leent om zowel in het klein (drukwerk) als in het groot (banners) toe te passen. Daarnaast kan het logo ook prima worden vertaald naar een zwart/wit uitvoering met grijstinten, ter vervanging van de gekleurde elementen.

Delen